zevenwouden
Home » Nieuws » Verplichte AVP Italië

Verplichte AVP Italië

20 feb 2023

Het is weer de tijd dat veel Nederlanders gaan genieten van een mooie wintersportvakantie in de Alpen. Vanaf 1 januari 2022 is het op de Italiaanse skipistes verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Deze biedt de zekerheid dat eventuele letsel- of materiële schade vergoed wordt, mocht verzekerde onverhoopt een ski-ongeval veroorzaken. Het niet voldoen aan deze verplichting kan leiden tot een boete van € 100 tot  € 150, waarbij ook de skipas ingetrokken kan worden.

Bij het kopen van de skipas wordt vaak de mogelijkheid geboden een aansprakelijkheidsdekking aan te schaffen, maar dat is niet noodzakelijk als verzekerde zelf al een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. Het is dan wel van belang dat hij kan aantonen te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan door een kopie van het polisblad en een verzekeringscertificaat bij zich te dragen. Een verzekeringscertificaat is een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat verzekerde deel uitmaakt van de groep die op de betreffende aansprakelijkheidspolis verzekerd is.

In het kennisportaal op onze website vindt u een verzekeringscertificaat. U kunt deze voor uw verzekerden invullen, als zij op wintersportvakantie gaan naar Italië.

Daarom kiest u voor Zevenwouden
  • Sinds 1850
  • De onderlinge verzekeraar
  • Brandspecialist
  • Gevolmachtigden